Portál OGC.hu
Naptár 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése

Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat. Előző téma megtekintéseÉrtesítsd egy barátodat!A témát megtekintő felhasználók megtekintéseTéma elmentése fájlkéntPrintable versionPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned!Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
Rolo
Two-Handed Swordsman
Two-Handed Swordsman

Kor: 24
hungary.gif
HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 07, 2010 5:55 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Sztem is a legjobb út és leggyorsabb is, ha megnézed a legjobbak receit és azokat próbálod lemásolni, valamint megérteni. Később majd tudsz rajtuk változtatni, ha már felfogtad h mit is csinálnak. Először gyakorold be az alapokat, hotkeys + alapstratégiák. Igazából andrew tökéletesen megfogalmazta a lényeget Smile

Image
Zone:
Image

Rák Nemed:Férfi Tigris OfflineRolo személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Messenger
xSeCh_Ultram
Moderátor
Moderátor

Kor: 22
hungary.gif
HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 07, 2010 9:01 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

arabiat nézzél, a legtöbb game az Smile

Kos Nemed:Férfi Sárkány OfflinexSeCh_Ultram személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
_venace_
Paladin
Paladin

Kor: 19
hungary.gif
HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 07, 2010 9:29 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

itt van pár

Halak Nemed:Férfi Kecske Offline_venace_ személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 07, 2010 9:30 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

ugyanaz a kettő sry

Halak Nemed:Férfi Kecske Offline_venace_ személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
The ConquERROR
Militia
Militia

blank.gif
HozzászólásElküldve: Hétf. Feb. 08, 2010 9:32 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Én messze nem vagyok olyan jó és rutinos mint az előttem szólok, de pár dolgot azért tanácsolok.

- arabian játszál 1vs1eket, sokat.
- próbálkozz 1 taktikát betanulni jól, amit jó játékosoktól láttál, lemásoltál

leirok nagyjából 1 taktikát:

Ez egy 22populationos 10.xx-re beérkező feudal forward rushal egybekötve

Paraszt sorrend, gazdaság:
-első 6 pari barit szed, pop 7
-következő három fát vág és lumbert campt épít pop 10
-köv pari disznóért megy és rögtön utána loomot fejlesztesz, h még disznó csalás közben erősödjön a parid, h a vadkan ne ölje le Very Happy pop 11
-köv 3 pari millt épít és bogyózik pop 14
-köv pari 2. disznóért megy pop 15
-köv pari bogyózik pop 16
-ezután lévő 2 pari disznóra küldesz ( h szedjék a húsát) pop 18
-a maradék parik 22 populationig fát vágnak.
-két disznó csaló sérült parival farmot teszel

Támadás:
- amikor beindtod a feudalt 8.xx környékén, küldj előre 5 parit az ellenfél territoriuma közelébe
- amint beérkeztél feudalba legyen 1 felépített barackod, amit az előreépítő 5 parival építesz. valamint dobj le 2 archery ranget és nyomasd kifele a skirmishereket és pár pikásat a barackból
- ezekkel az egységekkel zargasd az ellenfeled gazdaságát folyamatosan és próbáld meg nem leöletni a sereged a tcje alatt, ami még fontos, hogy parasztjait öld, ne az épületeit.
- szoktak tornyot tenni, az ellenfeled bázisa és a forwardod közelébe, vagy valami stratégiailag fontos helyre, pl ellenfél fája mögé, h lelőjje a parijait.
- feudba ha beérkeztél fejleszd a favágó üzemben levő dolgot
- kicsit később feudban rakj le blacksmitht és íj sebzést fejleszd, ez nagyon hasznos fejlesztés

Nagyjából ez a sorrend. Figyelj rá , h a scoutod is population, azaz 21 pari val inditod a feudalt. Scoutod használd derítésre folyamatoosan és ne halasd be.

Még 1-2 tanács.:
-Boomolást jó megtanulni, mert fejleszt, de 1v1ben nem életképes, inkább csapatjátékoknál használatos.
-Parasztgyártás folyamatos.
-Nagyjából veled egyszintű ellenfelekkel játsz és ahogy fejlődsz úgy keress jobb ellenfeleket. Szerintem a mostani tudásod alapján 1300 - 1400 rate ellenfeleket vadássz.
- 1vs1 meccsen szerintem ne erőltesd a gyors castle age-t, feleslegesnek tartom
- Sok kitartás, agyalás, játékelemzés és rengeteg game.
- Valamint a gyorsbillentyűket sem árt elsajátítanod.
- A fenti stratégiával sikereket érhetsz el, ha ügyes vagy. Persze mindennek van ellenszere így ennek is. De úgy gondolom, ha ezt betanulod 1500 ratere elérhetsz legalább.
- Falazással meg csak okosan Wink
- Vizes mapokat és nem arabiat egyelőre kerüld, mert más taktikák érvényesek általában, de idővel azokat is meg fogod tanulni, érteni.

Ezen kívül sok sok stratégia van amit szoktak alkalmazni. Felsorolok pár nevet, ami után érdeklődhetsz a többiektől, ha érdekel: scout rush; íjász rush; tower rush; monk rush; tc rush; militia vagy man at arms rush (militia rush = drush); fent leírt spermen és skirmisher rush, knights rush, stb, stb.. továbbá ezek variálhatóak is.

Későbbi korokban annyi lehetőség van, hogy az leírhatatlan Smile

Röviden (inkább hosszan) ennyi. És még így kis kihagytam rengeteg mindent. Sok sikert és remélem írtam számodra hasznosat is.

ui: Egészítsenek ki a többiek, ha valamit hibásan írtam. Smile

RejtettThe ConquERROR személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
Dolph Lundgren
Man-at-arms
Man-at-arms

blank.gif
HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 09, 2010 11:54 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Hát azt hiszem tényleg papíron ki kell kalkulánom az optimumot az lesz a legjobb. Most játszottam egy csávóval, aki azt mondta, hogy kezdő, persze nem volt az csak épp most csinált új reget, és az elején még egész jól ment, de annyival erősebb gazdaságot csinált, amiközbe én próbáltam támadni, hogy visszatámadott, nekem meg már nem maradt erőm védekezni, meg fejlődni is, és lenyomott. Az a baj, hogy mikor bejönnek a katonák a képbe szétesik a játékom, mert nem tudok egysszerre a harcra és a gazdaságra is figyelni, legalábbis nem ilyen tempbóban és nem ilyen agyafúrt ellenfelek ellen. Aztán ha megvan az optimális stratégia a kiválasztott néppel, akkor be kéne gyakorolni, és ha az is megy, akkor már csak azt kéne megtanulnom, hogy minél gyorsabban és jobban döntsek arról, hogy hova helyezzem támdadás előkészítésére az épületeket, mely ponotkat kell támadni, mert ebben is nagyon lassú vagyok, mire feltérképezem az ellenfél térfelét és eldöntöm mit hova lemegy a nap és még így se jó helyre rakom legtöbbször a dogokat. Feltöltöttem a legutóbbi játékom, nézzétek meg lécci mit rontottam el:

http://www.sendspace.com/delete/fi68ob/261e441eb9e158a8c663112296874622

OfflineDolph Lundgren személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
xSeCh_Ultram
Moderátor
Moderátor

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 9:53 am  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

hehe, elöször énis apiron számoltam ki, hogy mi merre mennyi Smile Egy nagy rakás szart alkottam, de azt használtam, és mindig kicsit "fejesztettem"rajta Smile emléxem első arab gamemra abi ellen xD hát mit ne mondjak... Very Happy Asszem az első "stratégia" amit betanultam a tcrush volt xD
Amúgy, az elején, mármint feudalban a gazdaságra figyelj, katonákra csak akkor ha támadsz. Odamész az ellenhez a katonáiddal, leölsz 1-2 parasztot majd eljössz, csinálod a gazdaságod, majd megint támadsz, és megint el. És a hotkey-eket használd, sokkal gyorsabb lesz a játék. C-ben persze meg csak hchchchc, és amikor vmiböl sok van ránézel a gazdaságra, hogy mit kell állítanod, közben meg fosod a lovakat/ijjászokat és támadsz ezerrel! Az se riasszon el ha vki nagyon be van falazva, odamész 3 parasztal, felhúzol egy siege workshopot, és kinyitod Wink
Ja, és szar a link....

Kos Nemed:Férfi Sárkány OfflinexSeCh_Ultram személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 1:28 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

"Paraszt sorrend, gazdaság:
-első 6 pari barit szed, pop 7
-következő három fát vág és lumbert campt épít pop 10
-köv pari disznóért megy és rögtön utána loomot fejlesztesz, h még disznó csalás közben erősödjön a parid, h a vadkan ne ölje le Very Happy pop 11
-köv 3 pari millt épít és bogyózik pop 14
-köv pari 2. disznóért megy pop 15
-köv pari bogyózik pop 16
-ezután lévő 2 pari disznóra küldesz ( h szedjék a húsát) pop 18
-a maradék parik 22 populationig fát vágnak.
-két disznó csaló sérült parival farmot teszel
" faszság, többit el se olvastam szal ahhoz nem szólok hozzá

The ConquERROR
Militia
Militia

blank.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 3:01 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

ha te mondod, akkor biztos faszság.. indokolni meg nehéz, h mi a faszság ugye ?
röviden a válaszodra annyit, h bazd meg az értelmes kritikád

ja és ezen túl nem kérek ilyen tahó hozzászólást, inkább tatrsd meg magadnak...

RejtettThe ConquERROR személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
TLW_Priby
Adminisztrátor
Adminisztrátor

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 3:49 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Dolph Lundgren írta:

http://www.sendspace.com/delete/fi68ob/261e441eb9e158a8c663112296874622

o bazeg
iderakod a törlő linket? Very Happy
nagyszerű Smile

Image
Ha bármiféle problémád van, a fórumba írd! PÜ-ben nem segítek!

Bak Nemed:Férfi Macska OfflineTLW_Priby személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
abi_
Two-Handed Swordsman
Two-Handed Swordsman

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 4:20 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

a 22pop upba semmi különös nicns ha nemtartod be pontosan a bogyora küldés , disznohozás parit fillérre pontosan igyis ugyis kijön ha nemtul késön hozod parét, a lényeg h midnig menjen paré és öszejöjjön kaja , persze alap ez, ehhez kell alkalmazkonod, és elvileg kb 8.03 körül kéne rányomni a feut 22poppal, ha ez +max ~10 sec el nyomod akkor nincs nagy gond

amit még fontosnak tartok , nem akarok sokat irni, de ez nem igaz:
"Boomolást jó megtanulni, mert fejleszt, de 1v1ben nem életképes, inkább csapatjátékoknál használatos. "
ez nem igy van, boomolás minden egyes mapon fontos hogy tudja , bármikor adodhat olyan helyzet, és eco alakitása nemcsak feuban nagyon fontos hanem c ben és impben is, ha nincs jo microd csak a helyes eco felépitéssel is simán joval fentebb kerülhetsz
persze c és imp ecoját nemlehet itt egy ilyenben összefoglalni mint amit conq irt, mivel rengeteg taktikához mind különbözö felépités és optimális parészám tartozik, de sztem hogy te ezen belül bármire is odafigyelj le kéne nyomnod min vagy 100 1v1et odafigyelve , javitgatva az alapdolgok nembetartásán Very Happy

Bika Nemed:Férfi Sárkány Offlineabi_ személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
abi_
Two-Handed Swordsman
Two-Handed Swordsman

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 4:24 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

ja és a receket figyelve nagyon nehéz c-s és impes ecot vágni , onnan max a feus optimális ecot láthatod tisztán amit elleshetsz. mikor a receket nézed különbözö helyzeteket, mapokat és azokon a mapokon játszott taktikákat látsz, mit kezd el gyártani , mire tér át , hogy alkalmazkodik mapjához és enemy egységeihez, ezeket lehet a legjobbaktol látni a receken, és ha odafigyelsz és megjegyzed a helyzeteket, akkor game közben ezeket kapásbol gondolkodás nélkül alkalmazhatod, neked nem fog annyi gondolkodási idöt elvenni mint eneminek a helyzet felismerése és egy jó döntés gyors meghozása

Bika Nemed:Férfi Sárkány Offlineabi_ személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 6:56 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

The ConquERROR
kevesebb időbe telik és hasznosabb is ha picit gondolkodsz és nem 3 sort írsz a dark age is mapfuggő és akár ellenfél fuggő is ellopja a birkád vagy nem a disznót betudod-e hozni loom nélkül hogy legyen előnyöd vele vagy nem stb.

The ConquERROR
Militia
Militia

blank.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 9:00 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

optimális helyzetről beszéltem, ahol nem lopják el a disznóját, meg egyebet.. nem mondtam h loomolatlanul hozza a disznót, szal nemértem miről beszélsz. nekem 1v1 ara hunwarban ugyjön ki h loom készlesz kb h elkezdem csalni épp a kocát.. kb ezt is irtam.

jameg mivel kezdőnek irtam igy nemirtam a loomolatlan disznócsalásról, mert valószinü több hátránya lesz belőle mint előnye.

meg sztem egy kezdőnek ez is nagy segítség, h leirtam neki a sorrendet, meg pár dolgot... legalább van kiindulási alapja..

abi, ja igaz, de sztem 1re gondoltunk csak lehet nempont 1 a fogalmazás.

xSeCh_Ultram
Moderátor
Moderátor

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 10, 2010 11:58 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

azt irta, hgy "loom nélkül" az +1 paraszt az 5. perctöl kezdve Wink

Dolph Lundgren
Man-at-arms
Man-at-arms

blank.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 1:28 am  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

http://www.sendspace.com/file/okejw7

nah sorry, késő volt...

OfflineDolph Lundgren személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
TiL_Lui_
Moderátor
Moderátor

Kor: 21

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 2:45 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

"loomtalanul" Very Happy
bázingááá Very Happy

Bika Nemed:Férfi Kígyó OfflineTiL_Lui_ személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseMSN Messenger
_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 7:01 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

olvasd el még párszor hátha felfogod amit irtam a loomtalanuli disznócsalogatásról 1111111 wtf

TLW_Apollo17hu
Champion
Champion

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:09 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

_venace_ írta:
olvasd el még párszor hátha felfogod amit irtam a loomtalanuli disznócsalogatásról 1111111 wtf

Én azért kíváncsi lennék a te stratégiádra is, amit egy kezdőnek ajánlanál. Vagy csak a kötekedésben vagy jó?

RejtettTLW_Apollo17hu személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
The ConquERROR
Militia
Militia

blank.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:26 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

igazad van venesz, tom h ezt akarod hallani 11
taníccs plz, me gondolom 3k plusz vagy, h ekkora a szád Very Happy

_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:36 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

11 ha tehetném játszanék de ha annyira akarjátok akkor postázzatok egy egeret + fizessétek a netem
amugy faszán eltereltétek a szót és nem nem kötekedésnek írtam már az első hszt se és a többit se de ha magatokra veszitek csak rajta szarok rá mint mondtam ha elolvasod akkor megérted apollo neked meg tudnod kéne mit akartam ezzel az egésszel mondani elég tapasztalt vagy te ahhoz szerintem

_venace_
Paladin
Paladin

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:41 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

többet nem szólok ehhez a témához

TLW_Apollo17hu
Champion
Champion

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:44 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Azt jól is teszed.

RejtettTLW_Apollo17hu személyes galériájaFelhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése
The ConquERROR
Militia
Militia

blank.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 8:48 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

11111111111

xSeCh_Ultram
Moderátor
Moderátor

hungary.gif
HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 11, 2010 10:32 pm  Hozzászólás témája:  (Nincs tárgy) Hozzászólás, az előzmény idézésévelUgrás a lap aljáraVissza az elejére

Ti vagytok a balfaszom vazze Very Happy Mit nem lehet felfogni azon amit irt? Very Happy Amugy amit leirtál te hódító hód, az alapnak jó, de megmondom öszintén sokszor van oylan, hogy nem így jó és változttatni kell rajta egy picit Wink Very Happy

Hozzászólások megtekintése:      
Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat. Előző téma megtekintéseÉrtesítsd egy barátodat!A témát megtekintő felhasználók megtekintéseTéma elmentése fájlkéntPrintable versionPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned!Következő téma megtekintése

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban.
Nem tölthetsz le fájlokat ebből a fórumból.

Időzóna: (GMT +1 óra)
Magyar fordítás Andai Szilárd, Fodor Bertalan, Nagy András, Nagy István
Webhely Biztonság

13417 támadás blokkolva
Age of Empires 2 Magyarország © 2008-2009. Az oldalt a phpBB2 Plus ingyenes fórummotor hajtja, ami a phpBB-n alapszik. © 2001/6 phpBB Group :: FI Theme