|
 |
| Szerző |
Üzenet |
Rolo
Two-Handed Swordsman

Kor: 24

|
|
Sztem is a legjobb út és leggyorsabb is, ha megnézed a legjobbak receit és azokat próbálod lemásolni, valamint megérteni. Később majd tudsz rajtuk változtatni, ha már felfogtad h mit is csinálnak. Először gyakorold be az alapokat, hotkeys + alapstratégiák. Igazából andrew tökéletesen megfogalmazta a lényeget
|
|
|
|
_________________ IGZ:
GP:
Zone:
|
|
 |
      |
 |
xSeCh_Ultram
Moderátor

Kor: 22

|
|
arabiat nézzél, a legtöbb game az
|
|
|
|
    |
 |
_venace_
Paladin

Kor: 19

|
|
|
    |
 |
_venace_
Paladin

|
|
|
    |
 |
The ConquERROR
Militia

|
|
Én messze nem vagyok olyan jó és rutinos mint az előttem szólok, de pár dolgot azért tanácsolok.
- arabian játszál 1vs1eket, sokat.
- próbálkozz 1 taktikát betanulni jól, amit jó játékosoktól láttál, lemásoltál
leirok nagyjából 1 taktikát:
Ez egy 22populationos 10.xx-re beérkező feudal forward rushal egybekötve
Paraszt sorrend, gazdaság:
-első 6 pari barit szed, pop 7
-következő három fát vág és lumbert campt épít pop 10
-köv pari disznóért megy és rögtön utána loomot fejlesztesz, h még disznó csalás közben erősödjön a parid, h a vadkan ne ölje le pop 11
-köv 3 pari millt épít és bogyózik pop 14
-köv pari 2. disznóért megy pop 15
-köv pari bogyózik pop 16
-ezután lévő 2 pari disznóra küldesz ( h szedjék a húsát) pop 18
-a maradék parik 22 populationig fát vágnak.
-két disznó csaló sérült parival farmot teszel
Támadás:
- amikor beindtod a feudalt 8.xx környékén, küldj előre 5 parit az ellenfél territoriuma közelébe
- amint beérkeztél feudalba legyen 1 felépített barackod, amit az előreépítő 5 parival építesz. valamint dobj le 2 archery ranget és nyomasd kifele a skirmishereket és pár pikásat a barackból
- ezekkel az egységekkel zargasd az ellenfeled gazdaságát folyamatosan és próbáld meg nem leöletni a sereged a tcje alatt, ami még fontos, hogy parasztjait öld, ne az épületeit.
- szoktak tornyot tenni, az ellenfeled bázisa és a forwardod közelébe, vagy valami stratégiailag fontos helyre, pl ellenfél fája mögé, h lelőjje a parijait.
- feudba ha beérkeztél fejleszd a favágó üzemben levő dolgot
- kicsit később feudban rakj le blacksmitht és íj sebzést fejleszd, ez nagyon hasznos fejlesztés
Nagyjából ez a sorrend. Figyelj rá , h a scoutod is population, azaz 21 pari val inditod a feudalt. Scoutod használd derítésre folyamatoosan és ne halasd be.
Még 1-2 tanács.:
-Boomolást jó megtanulni, mert fejleszt, de 1v1ben nem életképes, inkább csapatjátékoknál használatos.
-Parasztgyártás folyamatos.
-Nagyjából veled egyszintű ellenfelekkel játsz és ahogy fejlődsz úgy keress jobb ellenfeleket. Szerintem a mostani tudásod alapján 1300 - 1400 rate ellenfeleket vadássz.
- 1vs1 meccsen szerintem ne erőltesd a gyors castle age-t, feleslegesnek tartom
- Sok kitartás, agyalás, játékelemzés és rengeteg game.
- Valamint a gyorsbillentyűket sem árt elsajátítanod.
- A fenti stratégiával sikereket érhetsz el, ha ügyes vagy. Persze mindennek van ellenszere így ennek is. De úgy gondolom, ha ezt betanulod 1500 ratere elérhetsz legalább.
- Falazással meg csak okosan
- Vizes mapokat és nem arabiat egyelőre kerüld, mert más taktikák érvényesek általában, de idővel azokat is meg fogod tanulni, érteni.
Ezen kívül sok sok stratégia van amit szoktak alkalmazni. Felsorolok pár nevet, ami után érdeklődhetsz a többiektől, ha érdekel: scout rush; íjász rush; tower rush; monk rush; tc rush; militia vagy man at arms rush (militia rush = drush); fent leírt spermen és skirmisher rush, knights rush, stb, stb.. továbbá ezek variálhatóak is.
Későbbi korokban annyi lehetőség van, hogy az leírhatatlan
Röviden (inkább hosszan) ennyi. És még így kis kihagytam rengeteg mindent. Sok sikert és remélem írtam számodra hasznosat is.
ui: Egészítsenek ki a többiek, ha valamit hibásan írtam.
|
|
|
|
    |
 |
Dolph Lundgren
Man-at-arms

|
|
Hát azt hiszem tényleg papíron ki kell kalkulánom az optimumot az lesz a legjobb. Most játszottam egy csávóval, aki azt mondta, hogy kezdő, persze nem volt az csak épp most csinált új reget, és az elején még egész jól ment, de annyival erősebb gazdaságot csinált, amiközbe én próbáltam támadni, hogy visszatámadott, nekem meg már nem maradt erőm védekezni, meg fejlődni is, és lenyomott. Az a baj, hogy mikor bejönnek a katonák a képbe szétesik a játékom, mert nem tudok egysszerre a harcra és a gazdaságra is figyelni, legalábbis nem ilyen tempbóban és nem ilyen agyafúrt ellenfelek ellen. Aztán ha megvan az optimális stratégia a kiválasztott néppel, akkor be kéne gyakorolni, és ha az is megy, akkor már csak azt kéne megtanulnom, hogy minél gyorsabban és jobban döntsek arról, hogy hova helyezzem támdadás előkészítésére az épületeket, mely ponotkat kell támadni, mert ebben is nagyon lassú vagyok, mire feltérképezem az ellenfél térfelét és eldöntöm mit hova lemegy a nap és még így se jó helyre rakom legtöbbször a dogokat. Feltöltöttem a legutóbbi játékom, nézzétek meg lécci mit rontottam el:
http://www.sendspace.com/delete/fi68ob/261e441eb9e158a8c663112296874622
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
xSeCh_Ultram
Moderátor

|
|
hehe, elöször énis apiron számoltam ki, hogy mi merre mennyi Egy nagy rakás szart alkottam, de azt használtam, és mindig kicsit "fejesztettem"rajta emléxem első arab gamemra abi ellen xD hát mit ne mondjak... Asszem az első "stratégia" amit betanultam a tcrush volt xD
Amúgy, az elején, mármint feudalban a gazdaságra figyelj, katonákra csak akkor ha támadsz. Odamész az ellenhez a katonáiddal, leölsz 1-2 parasztot majd eljössz, csinálod a gazdaságod, majd megint támadsz, és megint el. És a hotkey-eket használd, sokkal gyorsabb lesz a játék. C-ben persze meg csak hchchchc, és amikor vmiböl sok van ránézel a gazdaságra, hogy mit kell állítanod, közben meg fosod a lovakat/ijjászokat és támadsz ezerrel! Az se riasszon el ha vki nagyon be van falazva, odamész 3 parasztal, felhúzol egy siege workshopot, és kinyitod
Ja, és szar a link....
|
|
|
|
    |
 |
_venace_
Paladin

|
|
"Paraszt sorrend, gazdaság:
-első 6 pari barit szed, pop 7
-következő három fát vág és lumbert campt épít pop 10
-köv pari disznóért megy és rögtön utána loomot fejlesztesz, h még disznó csalás közben erősödjön a parid, h a vadkan ne ölje le Very Happy pop 11
-köv 3 pari millt épít és bogyózik pop 14
-köv pari 2. disznóért megy pop 15
-köv pari bogyózik pop 16
-ezután lévő 2 pari disznóra küldesz ( h szedjék a húsát) pop 18
-a maradék parik 22 populationig fát vágnak.
-két disznó csaló sérült parival farmot teszel
" faszság, többit el se olvastam szal ahhoz nem szólok hozzá
|
|
|
|
    |
 |
The ConquERROR
Militia

|
|
ha te mondod, akkor biztos faszság.. indokolni meg nehéz, h mi a faszság ugye ?
röviden a válaszodra annyit, h bazd meg az értelmes kritikád
ja és ezen túl nem kérek ilyen tahó hozzászólást, inkább tatrsd meg magadnak...
|
|
|
|
    |
 |
TLW_Priby
Adminisztrátor

|
|
o bazeg
iderakod a törlő linket?
nagyszerű
|
|
|
|
 |
     |
 |
abi_
Two-Handed Swordsman

|
|
a 22pop upba semmi különös nicns ha nemtartod be pontosan a bogyora küldés , disznohozás parit fillérre pontosan igyis ugyis kijön ha nemtul késön hozod parét, a lényeg h midnig menjen paré és öszejöjjön kaja , persze alap ez, ehhez kell alkalmazkonod, és elvileg kb 8.03 körül kéne rányomni a feut 22poppal, ha ez +max ~10 sec el nyomod akkor nincs nagy gond
amit még fontosnak tartok , nem akarok sokat irni, de ez nem igaz:
"Boomolást jó megtanulni, mert fejleszt, de 1v1ben nem életképes, inkább csapatjátékoknál használatos. "
ez nem igy van, boomolás minden egyes mapon fontos hogy tudja , bármikor adodhat olyan helyzet, és eco alakitása nemcsak feuban nagyon fontos hanem c ben és impben is, ha nincs jo microd csak a helyes eco felépitéssel is simán joval fentebb kerülhetsz
persze c és imp ecoját nemlehet itt egy ilyenben összefoglalni mint amit conq irt, mivel rengeteg taktikához mind különbözö felépités és optimális parészám tartozik, de sztem hogy te ezen belül bármire is odafigyelj le kéne nyomnod min vagy 100 1v1et odafigyelve , javitgatva az alapdolgok nembetartásán
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
abi_
Two-Handed Swordsman

|
|
| ja és a receket figyelve nagyon nehéz c-s és impes ecot vágni , onnan max a feus optimális ecot láthatod tisztán amit elleshetsz. mikor a receket nézed különbözö helyzeteket, mapokat és azokon a mapokon játszott taktikákat látsz, mit kezd el gyártani , mire tér át , hogy alkalmazkodik mapjához és enemy egységeihez, ezeket lehet a legjobbaktol látni a receken, és ha odafigyelsz és megjegyzed a helyzeteket, akkor game közben ezeket kapásbol gondolkodás nélkül alkalmazhatod, neked nem fog annyi gondolkodási idöt elvenni mint eneminek a helyzet felismerése és egy jó döntés gyors meghozása
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
_venace_
Paladin

|
|
The ConquERROR
kevesebb időbe telik és hasznosabb is ha picit gondolkodsz és nem 3 sort írsz a dark age is mapfuggő és akár ellenfél fuggő is ellopja a birkád vagy nem a disznót betudod-e hozni loom nélkül hogy legyen előnyöd vele vagy nem stb.
|
|
|
|
    |
 |
The ConquERROR
Militia

|
|
optimális helyzetről beszéltem, ahol nem lopják el a disznóját, meg egyebet.. nem mondtam h loomolatlanul hozza a disznót, szal nemértem miről beszélsz. nekem 1v1 ara hunwarban ugyjön ki h loom készlesz kb h elkezdem csalni épp a kocát.. kb ezt is irtam.
jameg mivel kezdőnek irtam igy nemirtam a loomolatlan disznócsalásról, mert valószinü több hátránya lesz belőle mint előnye.
meg sztem egy kezdőnek ez is nagy segítség, h leirtam neki a sorrendet, meg pár dolgot... legalább van kiindulási alapja..
abi, ja igaz, de sztem 1re gondoltunk csak lehet nempont 1 a fogalmazás.
|
|
|
|
    |
 |
xSeCh_Ultram
Moderátor

|
|
azt irta, hgy "loom nélkül" az +1 paraszt az 5. perctöl kezdve
|
|
|
|
    |
 |
Dolph Lundgren
Man-at-arms

|
|
| |
    |
 |
TiL_Lui_
Moderátor

Kor: 21

|
|
"loomtalanul"
bázingááá
|
|
|
|
     |
 |
_venace_
Paladin

|
|
| olvasd el még párszor hátha felfogod amit irtam a loomtalanuli disznócsalogatásról 1111111 wtf
|
|
|
|
    |
 |
TLW_Apollo17hu
Champion

|
|
| _venace_ írta:
|
|
olvasd el még párszor hátha felfogod amit irtam a loomtalanuli disznócsalogatásról 1111111 wtf
|
Én azért kíváncsi lennék a te stratégiádra is, amit egy kezdőnek ajánlanál. Vagy csak a kötekedésben vagy jó?
|
|
|
|
|
|
| |
    |
 |
The ConquERROR
Militia

|
|
igazad van venesz, tom h ezt akarod hallani 11
taníccs plz, me gondolom 3k plusz vagy, h ekkora a szád
|
|
|
|
    |
 |
_venace_
Paladin

|
|
11 ha tehetném játszanék de ha annyira akarjátok akkor postázzatok egy egeret + fizessétek a netem
amugy faszán eltereltétek a szót és nem nem kötekedésnek írtam már az első hszt se és a többit se de ha magatokra veszitek csak rajta szarok rá mint mondtam ha elolvasod akkor megérted apollo neked meg tudnod kéne mit akartam ezzel az egésszel mondani elég tapasztalt vagy te ahhoz szerintem
|
|
|
|
    |
 |
_venace_
Paladin

|
|
| többet nem szólok ehhez a témához
|
|
|
|
    |
 |
TLW_Apollo17hu
Champion

|
|
| |
    |
 |
The ConquERROR
Militia

|
|
|
    |
 |
xSeCh_Ultram
Moderátor

|
|
Ti vagytok a balfaszom vazze Mit nem lehet felfogni azon amit irt? Amugy amit leirtál te hódító hód, az alapnak jó, de megmondom öszintén sokszor van oylan, hogy nem így jó és változttatni kell rajta egy picit
|
|
|
|
    |
 |
|
|
Ugrás az oldalra: Előző 1, 2, 3, 4, 5 Következő
|
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban. Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban. Nem tölthetsz le fájlokat ebből a fórumból.
|
|
| Age of Empires 2 Magyarország © 2008-2009. Az oldalt a phpBB2 Plus ingyenes fórummotor hajtja, ami a phpBB-n alapszik.
© 2001/6 phpBB Group :: FI Theme |
|